Adress

Idrottsv. 7
SE-50771 Gånghester

E-mail

info@hanter.se

Pallmagasin

Hanter IT har lösningen som innebär ordning och reda.

Pallmagasin – för pallhantering med full integrering i våra transportsystem

Hanter IT har lösningen som innebär ordning och reda. För vem känner inte igen problemet med pallar som blir liggande lite varstans när fraktgodset lastats av? Men det är alltså enkelt avhjälpt. Med en smidig uppsamlare travas alla pallar på en gemensam plats – och kan sedan transporteras bort på en gång.

Det är rationellt, det sparar tid och innebär att det blir prydligare. Med andra ord – bara fördelar.

Det vi beskriver är Hanters pallmagasin. Det är ytterligare en produkt som fyller en viktig funktion i vårt koncept att leverera kompletta systemlösningar. Komplexa krav bemöts bäst med kreativt tänkande. Våra system med band- eller kedjetransportörer behöver ibland kompletteras med utrustning som utför en väldigt specifik uppgift. Pallmagasinet är exakt en sådan konstruktion. Det används för pallhantering så som upp- och nedstapling av tompallar och är oftast integrerat i ett transportörsystem, men det kan också erhållas som separat enhet. Ska man råda bot på bekymret med utspridda pallar är detta ett perfekt redskap. Pallmagasinet är pålitlig som ordningsman.

Pallmagasinets uppbyggnad och kapacitet

Beträffade riktningen på pallarna, och vilket håll de ska ligga när de lagras i magasinet, finns det två valmöjligheter. Det går att ställa pallarna ovanpå varandra med både långsidan eller kortsidan utåt. Ramen i det robusta magasinet består av en balkkonstruktion som är klädd med plåt. Lagringskapaciteten är hela 16 pallar och drivningen är pneumatisk. Det vill säga baserad på tryckluftsteknik. In- och utmatningshastigheten ställs in för att passa ändamålet. Takten anpassas helt enkelt till det anslutande bansystemet.

Det finns många typiska applikationer för pallmagasin.  Ett exempel är att förse en packningslinje med tompallar. Ett annat är en vanlig godsmottagning – eller varför inte monteringslinje – där lastade pallar töms och tomma pallar lagras upp i pallmagasinet.

Service och reservdelar till pallmagasin

Vi finns med i varje led! Som en del i vårt helhetsåtagande har vi underhållstekniker som snabbt kan bistå med service och reservdelar.
Kontakta oss på info@hanter.se så återkommer vi så snart vi kan!

Läs generell information om Hanter IT’s transportörer och transportörsystem.

E-mail

info@hanter.se

Kontaktuppgifter

E-mail

info@hanter.se

Adress

Idrottsv. 7
SE-50771 Gånghester